Donacija polivalentnoj patronažnoj službi

Ministarstvo zdravlja Republike srbije i Rosa voda prepoznali su predan rad i posvećenost u pružanju kvalitetne zdravstvene zaštite, kao i neprocenjivu važnost uloge koju patronažne sestre imaju u lokalnoj zajednici. Iz ovog razloga Patronažnoj službi Doma zdravlja "Bela Crkva" donirane su dve patronažne torbe i dostavljene su brošure koje su kreirane za podršku dojenju i razvojnu negu novorođenčeta.

Ovim putem se zahvaljujemo Ministarstvu zdravlja i Rosa vodi na ovom velikodušnom gestu. Ova donacija biće iskorišćenja za unapređenje zdravstvene zaštite naših najmlađih sugrađana i njihovih porodica.

VRATIMO ZAGRLJAJ!

Vakcinišimo se protiv Covid-a 19, vratimo zagrljaj!!!

Brošuru o vakcinama možete pogledati OVDE!

 

Read more: VRATIMO ZAGRLJAJ!

Svetski dan zdravlja

Svetski dan zdravlja - 7. april 2021. godine

Svetska zdravstvena organizacija osnovana je sa vizijom da svaki pojedinac ima pravo na mogućnost da ostvari najviši mogući nivo zdravlja. Svake godine, na dan osnivanja ove međunarodne organizacije, 7. aprila, obeležava se Svetski dan zdravlja.

Ove godine, globalna kampanja koja prati ovaj važan datum, sprovodi se pod sloganom “Gradimo pravičniji, zdraviji svet za sve”.

Svet u kome živimo je jedinstven, a godina koja je za nama pokazala nam je i da je, uz sve naše mnogobrojne podele, on ipak nedeljiv. Iako smo svi suočeni sa istim problemom, svedoci smo da ova kriza nije svuda uzrokovala podjednak potres. Na žalost, ona je u mnogome produbila već postojeće društveno-ekonomske razlike  i dodatno naglasila  društvene podele širom sveta.

Read more: Svetski dan zdravlja